Alimentatie

 

Indexering alimentatie

op . Gepost in Alimentatie

Wettelijke indexering alimentatie per 1 januari 2014 is bekend.

Nieuwe regels kinderalimentatie

op . Gepost in Alimentatie

alimentatieVanaf 1 april 2013 gelden nieuwe richtlijnen voor het berekenen van kinderalimentatie. Er zijn drie belangrijke veranderingen. De eerste is dat zorg in natura in de alimentatie verrekend wordt via zorgkorting. Verder wordt de alimentatie die een ouder moet betalen in het vervolg berekend via behoefte- en draagkrachttabellen

Nieuwe Partner...

op . Gepost in Alimentatie

living togetherStel je bent gescheiden, je ontvangt partneralimentatie en je hebt een nieuwe partner. Zodra je met deze partner trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, komt daarmee je recht op partneralimentatie te vervallen. Soms geldt dit zelfs wanneer je duurzaam gaat samenwonen.

Tenzij je samen met je ex-partner in het convenant hierover iets anders hebt afgesproken. Het zou kunnen dat je samen met je ex-partner overeengekomen bent, dat de alimentatieplicht pas wordt beëindigd zodra de nieuwe situatie een bepaalde periode heeft geduurd.

Alimentatieland

op . Gepost in Alimentatie

alimony

1 Maart 2013

Er is weer veel aan het veranderen in "alimentatieland".

Al jaren liggen er voorstellen om de partneralimentatie te gaan beperken. Vanwege de emancipatie staat deze flink ter discussie. Diverse politieke partijen willen dat de vrouw na de scheiding zo snel mogelijk uit de "afhankelijke positie" stapt. Zo zou de duur van de partneralimentatie in principe worden terug gebracht naar 5 jaar, in plaats van de huidige 12 jaar.

Alimentatie en ontslag

op . Gepost in Alimentatie

De omstandigheden van u of uw ex-partner kunnen veranderen. Ontslag is één van de gebeurtenissen, die kunnen leiden tot een alimentatiewijziging. Wanneer u door ontslag fors op uw inkomen moet inleveren, dan heeft dit gevolgen voor uw draagkracht. Het is dan mogelijk de rechter te verzoeken een lagere alimentatie vast te stellen.

Alimentatie en belastingen

op . Gepost in Alimentatie

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan, heeft dat gevolgen voor de verschuldigde belasting. In de ogen van de Belastingdienst bent u gescheiden, zodra u niet meer bij elkaar woont. Vanaf dat moment krijgt u te maken met een volledig zelfstandige belastingheffing. U moet dan beiden afzonderlijk uw eigen inkomsten en aftrekposten opgeven.

 

©  FirstWife 2013  Powered by: Media647